Η ιστορική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Δένδια στην Ίμβρο κατά την Μεγάλη Παρασκευή μέσα από αναφορές των Μ.Μ.Ε.

Σάββατο, 15 Απριλίου 2023

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε άρθρα, να δείτε στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν.Δένδια στην Ίμβρο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο πολύπαθο νησί ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την Ακολουθία Του Επιταφίου Θρήνου και την περιφορά του Επιταφίου στο χωριό των Αγριδίων στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, τους ομογενειακούς παράγοντες στα ελληνικά χωριά της Ίμβρου καθώς και τους εκπροσώπους των Ιμβρίων της Ελλάδας. 


 Διαβάστε σχετικά: 

Δένδιας: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την παρουσία των Ελλήνων στην Ίμβρο» – Η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο (https://www.newsit.gr/)

Δένδιας: «Θα έχουμε πάντοτε μια θέση στην καρδιά μας για τον ελληνισμό της Ίμβρου» (https://www.kathimerini.gr/)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Νίκος Δένδιας στην Ιμβρο: "Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ελληνική κοινότητα" (https://hellasjournal.com/)

Δείτε επίσης:

Τις ανταποκρίσεις του Ανδρέα Ρομπόπουλου για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA:

 

 

 

Τις ανταποκρίσεις της Μαρίας Ζαχαράκη από το Σχοινούδι της Ίμβρου για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

 

 

Οι ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ίμβρο

Ομιλία στην Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στο χωριό του Πατριάρχη στην Ίμβρο

Ομιλία - Μεγάλη Παρασκευή Επιταφιος Θρήνος

Ομιλία -Οικουμενικός Πατριάρχης προς Ιμβρίους: Ανάσταση είναι η ίδια η επιβίωσή μας ως κοινότητα

Κυριακή του Πάσχα στην Ίμβρο - Ομιλία – Αντιφώνιση

 

ΙΜΒΡΟΣ 2023 – Ανάσταση

 

 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στα Ελληνικά Χωριά της Ίμβρου και τις συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας της Ίμβρου