Πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" στον Σύλλογο Ιμβρίων

Δευτέρα, 23 Μαϊου 2022

Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, την Τετάρτη 18 Μαΐου, έλαβε χώρα στον Σύλλογο Ιμβρίων η προβολή του ντοκιμαντέρ "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -  30 χρόνια διακονίας", ένα -αυτό-βιογραφικό ντοκιμαντέρ για την τεράστια προσωπικότητα του Πανοσιολογιώτατου, που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας «Παναγία Παμμακάριστος». Στο εν λόγω κινηματογραφικό αφιέρωμα μιλούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη μεγάλες προσωπικότητες του πολιτικού και εκκλησιαστικού κόσμου ενώ επίσης παρουσιάζεται μια αυτοβιογραφική συνέντευξη του ίδιου.

Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος ο οποίος ως εκπρόσωπος του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα μετέφερε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Πανοσιολογιότατος κ. Αριστόβουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης, καθώς και εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ, των γενικών επιτελείων, επίτιμοι πρόεδροι, εντιμολογιότατοι άρχοντες, εκπρόσωποι του δήμου, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας.

Την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ άλλων, ο Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, πρόεδρος της αδελφότητας των αρχόντων Οφφικιαλιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους εντιμ. κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή στήριξη και προσφορά του στο έργο του Συλλόγου.

Για το ντοκιμαντέρ μίλησε και η κ. Φλώρα Καραγιάννη Δρ. Βυζαντινολόγος ΥΠΠΟΑ, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων η οποία έκανε επίσης και μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο "Ο μητροπολιτικός ναός της Παναγίας Ίμβρου και οι εργασίες συντήρησής του".

Η επιτυχημένη εκδήλωση έληξε σε κλίμα ευφορίας, συγκίνησης και υποσχέσεων για ακόμη μεγαλύτερες και καλύτερες συνεργασίες.

φωτογραφίες: Βάσω Ξεινού