Πρόσκληση Για Συζήτηση : «Η Νεολαία κοντά στην Ίμβρο» Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 – Ώρα 19:30 – 1ος όροφος Συλλόγου Αθηνών

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ :

«Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ»

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 – Ώρα 19:30 – 1ος όροφος Συλλόγου Αθηνών

 

Προς : Νεολαία , Διοικητικό συμβούλιο συλλόγου, Επιτροπή πολιτισμού,  Επιτροπή κυριών, ΝΟΙ, Επιτροπή Αγίων Θεοδώρων, Επιτροπή Αγριδίων, Επιτροπή Παναγίας-Ευλαμπίου, Επιτροπή Γλυκύ, Επιτροπή Σχοινουδίου και κάθε ενδιαφερόμενο


Όλους μας, λίγο ή πολύ, μας απασχολεί το μέλλον της Ίμβρου και πως θα υπάρχει συνέχεια στην παρουσία μας στο νησί άλλα και μακριά από αυτό.

Για να είναι εφικτό αυτό, απαραίτητο συστατικό είναι η νεολαία. Η νεολαία, η οποία πλέον δεν έχει βιώματα από την Ίμβρο και πιο πολύ την γνωρίζει είτε από ολιγοήμερες διακοπές το καλοκαίρι είτε από διηγήσεις παππούδων, γιαγιάδων, γονέων, θείων κλπ. Συνέπεια αυτού, είναι κοινή πλέον διαπίστωση η περιορισμένη συμμετοχή των νέων μας στους Ιμβριακούς Συλλόγους. Θα πρέπει όλοι μας να βρούμε τρόπους ώστε η νεολαία να αγαπήσει την Ίμβρο και να είναι κοντά της μέσω των συλλόγων όπου αυτοί και αν βρίσκονται. 

Πιστεύουμε ότι το σημαντικό αυτό πρόβλημα της απουσίας των νέων πρέπει να αντιμετωπισθεί συστηματικά σαν ένα από τα κυριότερα ζητήματα που απειλούν την ύπαρξή μας ως κοινότητα. Συνεπώς, προτείνουμε την δημιουργία μιας –άτυπης- ομάδας από Ίμβριους αλλά και φίλους της Ίμβρου που θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα αυτό. 

Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε σε μια συνάντηση όπου θα συζητήσουμε το θέμα της νεολαίας και πως τα νέα παιδιά θα έρθουν κοντά στην  Ίμβρο και στους Συλλόγους. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή και ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του.

Όραμα μας είναι να φέρουμε την Νεολαία κοντά στην Ίμβρο και τους Συλλόγους.

Στόχοι μας από αυτή την συνάντηση είναι :

· Καθορισμός μιας ομάδας που θα ασχοληθεί με το θέμα

· Καταγραφή όλων των προτάσεων

· Αρχική προσέγγιση των αξόνων που θα κινηθεί η ομάδα

Από τις μέχρι τώρα αρχικές συζητήσεις έχουμε καταγράψει κάποιους αρχικούς άξονες όπου η ομάδα αυτή θα μπορούσε να ασχοληθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 

·      Δημιουργία αρχείου πιθανών μελών της νεολαίας, κατηγοριοποίηση (ανά ηλικία, χωρίο, ενδιαφέροντα, σπουδές) και συχνή επικοινωνία με αυτούς.

·      Αναζήτηση των αναγκών που έχει η σημερινή νεολαία.

·      Συνεργασία με Ίμβριους εκπαιδευτικούς οι οποίοι  είναι κοντά στα παιδιά.

·      Συνεργασία με τους γονείς που θα ενδιαφέρονταν τα παιδιά τους να είναι πιο κοντά στην Ίμβρο.

·      Συνεργασία με φίλους της Ίμβρου και ειδικά νέους

·      Εκμετάλλευση διαδικτύου (πχ Facebook) και κινητής τηλεφωνίας.

·      Ανάγκη να υπάρχει κάποιος έμμισθος που θα ασχολείται με όλα τα διαδικαστικά.

·      Αναζήτηση πόρων μέσω υφιστάμενων προγραμμάτων για εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ίμβρο (ειδικά για τους νέους του εξωτερικού), επαγγελματικές  επιμορφώσεις με συγκεκριμένο αντικείμενο κ.λ.π.

·      Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες: Χορευτικό, θεατρικό, ζωγραφική, φωτογραφία, εκδρομές κ.λ.π.

·      Καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην Ίμβρο.

·      Χώροι στην Ίμβρο όπου θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε τη νεολαία σε ομάδες 10 – 20 ατόμων.

 

Ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους,

Γιώργος Παπαθεοδώρου, Κώστας Χριστοφορίδης