3ήμερη εκδρομή στη Ζάκυνθο του Αγίου Πνεύματος από την Επιτροπή Κυριών

Σάββατο, 22 Μαϊου 2010

 

 

 

 

Επωφελούμενες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Επιτροπή μας διοργανώνει εκδρομή στη Ζάκυνθο στις 22 με 24 Μαΐου. Η συμμετοχή είναι 150€ και περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις, δύο γεύματα, πρωινά και μεταφορά. Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος μπορεί να το δηλώσει στη γραμματεία του Συλλόγου Ιμβρίων.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 22-24/05/2010

Σάββατο 22/05

7:00π.μ. Αναχώρηση για ΙΣΘΜΟ, στάση. Κατόπιν για ΠΑΤΡΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ, επιβίβαση στο καράβι όπου θα μας μεταφέρει στο νησί της ΖΑΚΥΝΘΟΥ, άφιξη, παραμονή, γεύμα στην πόλη. Εν συνεχεία γα ΤΣΙΛΙΒΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Τα απόγευμα οι εκδρομείς θα είναι ελεύθεροι. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 23/05

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το προάστιο του ΜΠΟΧΑΛΗ με την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλεως της Ζακύνθου που απλώνεται από το λιμάνι έως το ΛΑΓΑΝΑ, εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο Κάστρο, όπως και το λόφο του ΣΤΡΑΝΗ όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Ύμνο της Ελευθερίας» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Εν συνεχεία μετάβαση και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ όπου ασκήτεψε ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ και φυλάσσονται τα άμφιά του. Η επόμενη στάση μας θα είναι η ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ των ΚΡΥΜΝΩΝ από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τον όρμο του ΝΑΥΑΓΙΟΥ με την αμμουδερή παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά. Κατόπιν για τη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με μια ενδιάμεση στάση στην εκκλησία της ΑΓ. ΜΑΥΡΑΣ. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 24/05

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ΛΑΓΑΝΑ, στάση. Επιστροφή στην πόλη όπου θα επισκεφτούμε τον ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου, παραμονή, γεύμα. Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο για ΚΥΛΛΗΝΗ. Κατόπιν για ΠΑΤΡΑ-ΙΣΘΜΟ, στάση. ΑΘΗΝΑ, τέλος εκδρομής.