Βιβλιοπαρουσίαση-έκπληξη στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας από τον Σύλλογο Ελουντιανών Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ με συντονιστή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρι Ασανάκη

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Με βιβλιοπαρουσίαση έκπληξη στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας (Ριζάρη 2-ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός) το Σάββατο 13-3-2010 στις 17.30, ο Σύλλογος  Ελουντιανών Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ προτείνει έναν τρίτο δρόμο ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία.


Τώρα που τα οικονομικά μεγέθη χλωμιάζουν και μας τρομοκρατούν, τώρα που τα πράγματα δείχνουν την αληθινή τους υπόσταση, που  οι ξεχασμένες ανθρώπινες διαστάσεις έρχονται στο προσκήνιο, τώρα η Ελούντα θυμάται τις ρίζες και την ιστορία της. Τους ανθρώπους της. Τα αρχαία χνάρια και τις βυζαντινές της μνήμες. Τη δύναμη και την αδυναμία της πριν από τα πασίγνωστα ξενοδοχεία και πέρα από την ευμάρεια της νέας εποχής.

Θεωρεί ότι είναι ευκαιρία για τον πατρογονικό της τόπο να βρει και να προβάλει προς τα έξω τον πραγματικό του εαυτό.

Και το κάνει αντιπαραβάλλοντας στους καιρούς μας τα βιβλία ενός νέου δασκάλου, πολιτογραφημένου Ελουντιανού, του Μανόλη Μακράκη:

α) ΕΛΟΥΝΤΑ .  Η ιστορία της μέσα από την ιστορία της Κρήτης και

β) ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΩΝ. Από τις Επαναστάσεις και την Απελευθέρωση της Κρήτης ως το Αλβανικό Μέτωπο και την Εθνική Αντίσταση.

Η πολυτελής έκδοση του πρώτου πραγματοποιήθηκε χάρη στη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, του Δήμου Αγίου Νικολάου και της ΚΕΠΑΝΕΛ.

Του δεύτερου χάρη στην αποκλειστική χορηγία του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας.

 
Ομιλητές: 1) Δρ Μιχάλης Πετράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

2)Δρ Θεοχάρης Προβατάκης,  Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού

3)Δρ Μάνος Σαββάκης, Διδάσκων Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

4) Σπύρος Κοκκοτός Επιχειρηματίας

Θα παρευρεθούν οι βουλευτές του Νομού Μιχάλης Καρχιμάκης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) και .... Πλακιωτάκης

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Δικηγόρος Πάρις Ασανάκης.

Θα ακολουθήσουν κρητικά κεράσματα και κουβέντα στο χώρο του Μουσείου.

Είσοδος Ελεύθερη.