Βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής "Το αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας"- Εκδήλωση απονομής

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Συμπληρώστε το Αλφαβητάρι της Αγίας Σοφίας!» που πραγματοποιήθηκε φέτος την άνοιξη από τις εκδόσεις Ακρίτας, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Εύης Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολικές τάξεις από την Ελλάδα και τα ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού, αλλά και μεμονωμένα παιδιά. Απέστειλαν κείμενα, ζωγραφιές, ιδέες για δραστηριότητες, παιχνίδια και ευφάνταστες κατασκευές, που αντιστοιχούν στα γράμματα Ζ, Η, Ξ, Υ, Χ και Ω (όσα δηλαδή «λείπουν» από το «Αλφαβητάρι» του βιβλίου), καθώς και βίντεο με δρώμενα που έπαιξαν στα σχολεία τους, εμπνευσμένα από τη βυζαντινή ιστορία.

 


Οι συμμετοχές που ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν είναι:

 

1) Μαρία Παπαθεοδώρου, Μαρία Τσουκάρη, Αποστόλης Οκουμούσης από τη Νέα Σμύρνη (ετών 11, ατομική συμμετοχή).

 

2) 5ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας, Ε΄Τάξη, με δασκάλα την κα Αθηνά Παππά.

 

3) 12/θ Συμπληρωματικό Σχολείο Βουδαπέστης - Ουγγαρία, 8η Τάξη (οι μαθήτριες Καλλιόπη Νάγκυ, Κίρρα Καπαρέλη και Θεανώ Καπαρέλη), με δάσκαλο τον κ. Γιάννο Κ. Θεοδούλου.

 

4) 2/θ Νηπιαγωγείο Κοιλάδας Αργολίδας, με νηπιαγωγό την κα Βίκυ Καρανικόλα.

 

Οι εκδόσεις Ακρίτας προσέφεραν τιμητικά βραβεία για κάθε παιδί που πήρε μέρος στο διαγωνισμό ανεξάρτητα από το αν διακρίθηκε ή όχι η συμμετοχή του, δώρισαν στις βιβλιοθήκες των σχολείων που έλαβαν μέρος 30 τίτλους βιβλίων, καθώς και εκπτωτικά κουπόνια για τις μελλοντικές τους προμήθειες και τους απέστειλαν μια χαριτωμένη αφίσα σε κορνίζα, ενθύμιο της συμμετοχής τους.

 

Οι εκδόσεις Ακρίτας διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 18.00, στο κατάστημά τους στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα), καλοκαιρινή γιορτή για την απoνομή των βραβείων του διαγωνισμού, με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις. Είστε όλοι καλεσμένοι!!!