Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΜΒΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, παρουσία πλήθους συμπατριωτών και φίλων της Ίμβρου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Επικεφαλής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο πατέρας Διονύσιος, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Σμύρνης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη, ο κ. Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελου Συρίγου κ. Χαζάκης, ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης, ο Πρέσβης κ. Ανδρέας Φρυγανάς, Διευθυντής της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών, η κα. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, στέλεχος της Α1 Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Χωρών του Υπουργείου Εξωτερικών και τέως Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας κ. Γιώργος Κουτελάκης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης κα. Δήμητρα Νάνου, η επικεφαλής της παράταξης «Νέα Σμύρνη Όλοι Μαζί» κα. Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Καρούμπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Σμύρνης (με αλφαβητική σειρά) κ.κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Ελεονώρα Γαλανοπούλου, Παναγιώτης Γιατζίδης, Γιώργος Γουρναρόπουλος, Μαρίνα Δεκούλου, Ελένη Κασίμη, Θεόδωρος Καστόρης, Ευστάθιος Κούπας, Αικατερίνη Κουτετέ, Ανδρέας Τραχίλης και Δημήτριος Φερεντίνος.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Πάρις Ασανάκης, Νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Χριστόφορος Σωφρονίου και Νικόλαος Ξεξάκης, η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα. Ρέα Χατζηανδρέου, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μιχάλης Συναρέλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης» κ. Παναγιώτης Οκουμούσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Π. Φαλήρου κα. Ράνια Χρυσοχοΐδου, ο κ. Γιώργος Μαρινάκης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης, η κα. Φωτεινόπουλου ως εκπρόσωπος της Εστίας Νέας Σμύρνης, η κα. Βασιλεία Κατσαούνου ως εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ «Πλοήγηση», ο κ. Κρανιδιώτης εκ μέρους της ΟΙΟΜΚΩ, ο κ. Γιάννης Στόκας, Αναπληρωτής Έφορος Διοίκησης Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής, καθώς και πολλοί άλλοι υποστηρικτές και αρωγοί του έργου του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γεώργιου Παπαθεοδώρου, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει το Δ.Σ. για το νέο έτος, με έμφαση στο Πανιμβριακό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη πλαισίωση και συνδρομή του έργου του Συλλόγου.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στις δράσεις του Συλλόγου του έτους 2023 και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, την κα. Βούλτεψη, τον κ. Χρηστίδη, τον κ. Χαζάκη, την κα. Σουλτανοπούλου και τους Δημάρχους κ.κ. Κουτελάκη και Φωστηρόπουλο.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών με καταγωγή από την Ίμβρο που φοιτούν στην Α’ τάξη του δημοτικού, καθώς και των φοιτητών που εισήχθησαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας. Το φλουρί με τη «Χρυσή Ίμβρο», κληρώθηκε στη συμπατριώτισσά μας κα. Σμύρνα Ροδιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και το πλήθος των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ίμβρου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιμβρίων

 

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τις δράσεις του Συλλόγου Ιμβρίων για το 2023. https://www.youtube.com/watch?v=MccKNr_eRI4

Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά: https://youtube.com/live/fDk7EICmV70?feature=share