Βράβευση δύο νεαρών Ιμβρίων επιστημόνων

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023

Στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης αλλά και ιδιαιτέρως συγκινητικής εκδήλωσης με τίτλο «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας»,  ο όμιλος PeopleCert, ηγέτης στον χώρο των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, τίμησε νέους επιστήμονες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. 

 

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών της PeopleCert, επεσήμανε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βύρων Νικολαΐδης, «θέλουμε να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία, να διατηρήσουμε τους δεσμούς με την Ομογένεια συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά της Πόλης».

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 8/6/2023 στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και πλήθους επιφανών προσωπικοτήτων. Οι υποτροφίες προσφέρθηκαν στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, του Δημήτριου Φραγκόπουλου, του Δημήτριου Νικολαΐδη και του Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη.

 

 

Μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξαν και δύο Ιμβριωτόπουλα. Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί επιστήμονες με καταγωγή από την Παναγία της Ίμβρου είναι η Ελένη Χατζηβασιλείου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία έλαβε υποτροφία, και ο Γεώργιος Χιονάς, υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα των Αλγορίθμων και Μηχανισμών για την Τεχνολογία Blockchain, στο Πανεπιστήμιο του Liverpool ο οποίος τιμήθηκε με εύφημο μνεία για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του.

 

Επίσης, ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνισμό της Πόλης.

Οι χορηγηθείσες υποτροφίες ύψους 8.000€ για κάθε υπότροφο δίδονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας, και καλύπτουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Η επιλογή των υποτρόφων έγινε από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό κ. Γεώργιο Δουκίδη. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι οποίοι κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, και η Ελένη Νικολαΐδου, Γενική Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

 

 

Το video με τη βράβευαη των δύο Ιμβρίων νέων μπορείτε να το παρακαλουθήσετε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=sJn7et-SWsA&t).

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία που εκφώνησε η βραβευόμενη Ελένη Χατζηβασιλείου. 

 

Διαβάστε εδώ σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ (https://fosfanariou.gr/index.php/2023/06/10/peoplecert-ypotrofies-se-neous-apo-comstantinople/).