Το Ελληνικό Λύκειο Ίμβρου στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 μαθητές της 10ης και 11ης τάξης του Ελληνικού Λυκείου Ίμβρου συμμετείχαν στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης με κεντρικό θέμα «Σε έναν κόσμο που αλλάζει: το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι μαθητές από την Ίμβρο συμμετείχαν στη θεματική ενότητα «Δικαιώματα νέων εκτός συνόρων» με Πρόεδρο και συντονιστή τον κ. ʼγγελο Συρίγο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα, η εργασία των μαθητών είχε τίτλο «Αντί να κλαίμε επί των ερειπίων, τα ξαναχτίζουμε» και επικεντρωνόταν στον αγώνα και το δικαίωμα της ελληνικής κοινότητας της Ίμβρου στην ύπαρξη, την ταυτότητα και την εκπαίδευση.

Η παρουσίασή της εργασίας ήταν εξαιρετική, πολύ καλά οργανωμένη και ταυτόχρονα συγκινητική. Τα παιδιά της Ίμβρου (Βασιλική Κατάκαλου, Παναγιώτης Γεωργίου, Φίλιππος Μήτσας, Στρατής Παναγιωτίδης, Πέτρος Φραγγατζής και Φιλήμων Χαραλαμπίδης) καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό το οποίο ήταν φανερά ενθουσιασμένο αλλά και συναισθηματικά φορτισμένο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά, στην καθηγήτριά τους κ. Μαρία Χανλίδου για την επιμέλεια της παρουσίασης και στον Διευθυντή κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο, αλλά και σε όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που προσφέρουν στους μαθητές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ το παρών έδωσε επίσης ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης. Και οι δύο γνώρισαν τους μαθητές από την Ίμβρο, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Οι φωτογραφίες είναι από το star.gr