"Η Σιωπή της Μικράς Ασίας" - Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ στο Σύλλογο Ιμβρίων

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ, στην ταράτσα του κτηρίου του Συλλόγου Ιμβρίων, πραγματοποιήθηκε η προβολή του Ιστορικού Ντοκιμαντέρ της Ελένης Κωνσταντινίδου "Η Σιωπή της Μικράς Ασίας". Μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θύμιζε θερινό κινηματογράφο από άλλες εποχές, το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη δημιουργό για το αενάως επίκαιρο θέμα της περιοχής της Μ. Ασίας αλλά και τη διαχρονική παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή.

Στην προσωπικότητα της δημιουργού, που είχε αναδείξει το πρώτο σκίρτημα του ελληνισμού της Ίμβρου μετά τη λαίλαπα μέσα από το οδοιπορικό που είχε ετοιμάσει για την ΕΡΤ καλύπτοντας την ιστορική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Σχοινούδι τον Αύγουστο του 1996, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Συλλόγου Πάρις Ασανάκης.

Μεταξύ των μελών και φίλων του Συλλόγου διακρίναμε τον ιμβριακής καταγωγής Πρέσβη κ. Γεώργιο Πουκαμισά, τους δημοσιογράφους-ερευνητές Ιάσωνα Αθανασιάδη, Δημοσθένη Γιαγτζόγλου και ʼννα Παναγιωτίδου, τον Πρόεδρο της Εστίας Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννη Παπαδάτο, το δημοσιογράφο του NSTV και μέλος της Ένωσης Ποντίων "η Μαύρη Θάλασσα" Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, τους Τάκη Πρασσάκη και Θανάση Τσιρίκο από την Ένωση Κρητών Ν. Σμύρνης, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Μιχάλη Μαυρόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο Μιχάλη Συναρέλλη.

 

φωτογραφίες: Βασίλης Γιάντας