Οι «ΦΥΓΑΔΕΣ» στις Ιωνικές Γιορτές – 2/10/2014

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Συλλόγου Ιμβρίων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν να παρακολουθήσετε, από τη θεατρική ομάδα «Φυγάδες», το θεατρικό αναλόγιο «ΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ», του Στρατή Μπαλάσκα σε σκηνοθεσία Νίκου Κοιλού, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:30 στο ʼλσος Ν. Σμύρνης.

 


 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

  Ο Παρασκευάς είναι ένας μαρμαροπελεκητής που ζει με την οικογένειά του στην Ίμβρο, ένα πολύπαθο μικρό νησί με τεράστια ιστορία, που αν και ανήκει στην Τουρκία, κατοικείται κυρίως από Έλληνες.

  Η ζωή κυλάει ήρεμα και ειρηνικά για τον Παρασκευά, καθώς και για τους άλλους κατοίκους του νησιού. Αυτή όμως η γαλήνη θα διαταραχθεί με δραματικό τρόπο στη δεκαετία του 1960. Το τουρκικό κράτος αποφασίζει να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων του νησιού και χτίζει φυλακές για τους Τούρκους βαρυποινίτες. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τους Έλληνες κι έτσι ο Παρασκευάς και η οικογένειά του αναγκάζονται να φύγουν.

  Μέσα από την προσωπική περιπέτεια του ήρωα, παρουσιάζεται η πραγματική δραματική ιστορία του ξεριζωμού των Ελλήνων του νησιού.

 

 

 

 

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντανή μουσική και παραδοσιακό κέρασμα.

Χορηγός