Η παρουσίαση του βιβλίου «ΙΜΒΡΙΩΝ ΙΕΡΑ» στον Σύλλογο Ιμβρίων

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022

Την 1 Ιουνίου 2022 ο Σύλλογος Ιμβρίων διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεών του την παρουσίαση του βιβλίου «ΙΜΒΡΙΩΝ ΙΕΡΑ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ» των εκδόσεων Ποταμός 2020, των συγγραφέων Δρ Ευγενίας Χαλκιά, Δρ Αντώνη Μπεκιάρη και Δρ Αντώνη Τσάκαλου καθώς και της ειδικής συνεργάτιδός τους κ. Γιουλιάνα Μπόιτσεβα.

 

 

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πανοσιολογιώτατος κ. Παντελεήμων Τζορμπατζόγλου, ο Εντιμολογιώτατος Επαμεινώνδας Πανταζόπουλος, Άρχοντας Ασικρίτης της ΜτΧΕ ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Γεώργιος Κρικρής, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αγγελίδου, άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πλήθος Ιμβρίων αλλά και πολλοί φίλοι και φίλες της Ίμβρου. 

 

 

 Για το βιβλίο μίλησαν οι:

π. Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Δρ Βυζαντινολόγος, Ι. Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ψυρρή, ο κ. Σταύρος Αρβανιτόπουλος, Δρ Βυζαντινολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της ΠΜτΓΣ και ο κ. Γιάννης Γιαννάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Επίτιμος Προϊστάμενος Τμήματος Αρχαιολογικών έργων και μελετών του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και οι συγγραφείς του βιβλίου. 

 

 

 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου ο οποίος και βράβευσε τον Εντιμολογιώτατο Άρχοντα κ. Επαμεινώνδα Πανταζόπουλο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη αρωγή του.

 

 

 

Την εκδήλωση συντόνισε η Έφορος σωματείου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Μαρία Μπαλατλή. 

Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση όπου οι συγγραφείς μοιράστηκαν με το κοινό τις πολύτιμες γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν έως ότου ολοκληρωθεί το έργο τους.

 

φωτογραφίες: Βάσω Ξεινού