Από την Ίμβρο στο Μαρκόπουλο......

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη χαρά, τιμή και υπερηφάνεια να παρελαύνεις κατά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου -και μάλιστα υπό καθεστώς πανδημίας- φορώντας τα ρούχα των παππούδων σου από την Ίμβρο.... Πρωτόγνωρη η αίσθηση να περπατάς παρελαύνοντας καμαρωτά φορώντας τα ιμβριώτικα τσιρβούλια (φτιαγμένα παραδοσιακά από δέρμα γουρουνιού) με τις λαγάρις σε δρόμους που τρέχεις καθημερινά με το αυτοκίνητο….

Εμείς οι Ίμβριοι έχουμε συνηθίσει να κινούμαστε, να ισορροπούμε, να μοιραζόμαστε ανάμεσα σε 2 πατρίδες: σε εκείνη που βρίσκεται το σώμα μας και έχουμε φτιάξει τη ζωή και την οικογένειά μας και στην Ίμβρο της καρδιάς και του μυαλού μας!

Με τον φίλο και συμπατριώτη Βαλάντη Μπρίγγο, έναν αγνό, γνήσιο Ίμβριο,  λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης έξω από την έδρα του Χορευτικού & Λαογραφικού Ομίλου  "ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ" στην πλατεία του πάντα όμορφου και φιλόξενου Μαρκόπουλου.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Μαρκοπούλου για την όλη οργάνωση και θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Ιμβρίων για τις παραδοσιακές ιμβριώτικες στολές που μας παρείχε καθώς και στον Φώτη Φλώρο, 'ψυχή' και ενορχηστρωτή του Ομίλου "Μυρρινούντος" στην πολυπρόσωπη ομάδα του οποίου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να είμαστε περισσότεροι ….

 

Κείμενο: Ξενοφών Τζαβάρας

Φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντης Μπρίγγος