ΟΙ ΙΜΒΡΙΟΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Οι Σύλλογοι των Ιμβρίων συμμετέχουν από κοινού στον εορτασμό της επετείου των 30 ετών από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό Θρόνο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Α'. Παρόντες μαζί τους ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, κ. Κύριλλος με τους ιερείς του νησιού μας καθώς και οι Διευθυντές των ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Ίμβρου, κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος (Γυμνάσιο-Λύκειο), κα. Παρασκευή Μπερμπέρη (Δημοτικό), οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων όπως και πλήθος Ιμβρίων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Σε αυτά τα 30 χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει εμπνεύσει, έχει καθοδηγήσει και έχει ανοίξει νέους δρόμους στην Ομογένεια, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ορθοδοξία. Για εμάς τους Ιμβρίους βέβαια το καύχημα είναι διπλό. Και αυτό επειδή ο Παναγιώτατος, αυτή η παγκόσμια προσωπικότητα, είναι και θα είναι πάντα ο Βαρθολομαίος «ο Ιμβριολάτρης» ένας δικός μας άνθρωπος, σάρξ εκ της σαρκός της πατρίδας μας της Ίμβρου και των ανθρώπων της.

Μέσω των εκπροσώπων μας στη Βασιλεύουσα, των Προέδρων του Συλλόγου Ιμβρίων της Αθήνας κ. Γιώργου Παπαθεοδώρου, του Προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης Άρχοντος Οστιαρίου κ. Παύλου Σταματίδη καθώς και του Προέδρου του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ίμβρου κ. Στέλιου Μπερμπέρη, Του ευχόμαστε όλοι εμείς οι Ίμβριοι της Ελλάδας, της Ίμβρου αλλά και της παγκόσμιας Ιμβριακής Διασποράς, μακροημέρευση και δύναμη στο θαυμαστό έργο που επιτελεί στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, στην καρδιά της Ορθοδοξίας.

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος Θεός τόν Παναγιώτατον καί Σεβασμιώτατον ημών Αυθέντην καί Δεσπότην, τόν Οικουμενικόν Πατριάρχην, κύριον κύριον Βαρθολομαίον. Κύριε, φύλαττε Αυτόν. Εις πολλά Έτη!»