Τελετή Έναρξης Μαθημάτων των Ελληνικών Σχολείων της Ίμβρου

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Τελετή Έναρξης Μαθημάτων των Ελληνικών Σχολείων της Ίμβρου

 

 
Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος τέλεσε αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ι. Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Αγρίδια της Ίμβρου με την παρουσία των μαθητών των ελληνικών σχολείων του νησιού και των γονέων τους, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, καθώς και των μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, που αποτελεί το διαχειριστικό φορέα των σχολείων, με επικεφαλής το νέο Πρόεδρο κ. Στέλιο Μπερμπέρη.
 
 
Ταξίδεψαν στην Ίμβρο για να παρευρεθούν στην εκδήλωση ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης των Ομογενειακών Σχολείων της Τουρκίας κ. Ιωάννης Γιγουρτσής. Τα Ιμβριακά σωματεία του εξωτερικού εκπροσώπησαν ο κ. Πάρις Ασανάκης, Νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, και ο κ. Φίλιππος Μήτσας, απόφοιτος του Λυκείου Ίμβρου, φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης.
 
 
Στο πρώτο κουδούνι που ήχησε στα σχολεία μας φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 προσήλθαν συνολικά 57 μαθητές -36 στο Γυμνάσιο-Λύκειο, 16 στο Δημοτικό και 5 στο Νηπιαγωγείο. Μαζί με τους αποφοίτους έχουν περάσει από τα θρανία των σχολείων μας συνολικά 94 μαθητές. Υπενθυμίζεται ότι στην Ίμβρο επαναλειτούργησε πρώτο το Δημοτικό Σχολείο στους Αγ. Θεοδώρους Ίμβρου το 2013, ακολουθούμενο από το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγριδίων το 2015 και το Νηπιαγωγείο Αγ. Θεοδώρων το 2017.
 
φωτογραφίες: Γεώργιος Κατάκαλος