Η Διαδικτυακή Κοπή της Βασιλόπιτας στο Σύλλογο Ιμβρίων

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητοί συμπατριώτες και πολύτιμοι φίλοι της Ίμβρου, οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε φέτος όλοι μαζί στον Σύλλογό μας την πατροπαράδοτη Κοπή της Πίτας. Έτσι, αποφασίσαμε να σας συναντήσουμε και να μοιραστούμε τις ευχές μας διαδικτυακά.

Στη συνάντηση αυτή, καλέσαμε και τους πολυάριθμους φίλους του νησιού μας να απευθύνουν ένα χαιρετισμό. Και ανταποκρίθηκαν όλοι με λόγο ζεστό, μεστό μηνυμάτων. Το πάντα συγκινητικό μήνυμα του Πατριάρχη μας, του Ιμβριολάτρη Βαρθολομαίου, ακολούθησε ο δυναμικός μας Μητροπολίτης και στήριγμα των νησιωτών μας, ο κ. Κύριλλος. Η δε πολιτειακή ηγεσία μας τίμησε και αυτή με προεξάρχοντες τον Εξοχότατο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια οι οποίο απηύθηναν μηνύματα ιστορικής σημασίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας έχουν αποστείλει χαιρετισμούς τους οποίους και θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια έναν προς έναν. 

Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή, όμως ελπίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει. Ευχόμαστε να βρεθούμε σύντομα και από κοντά, απαλλαγμένοι από ιούς και περιορισμούς, «για να σας ξιλγουρέσουμ’!».


Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης. Επίσης, μπορείτε να πάτε απευθείας στο συγκεκριμένο σημείο του βίντεο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε από τον παρακάτω πίνακα.

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 11:00-12:30

Τόπος: Σύλλογος Ιμβρίων - Αίθουσα εκδηλώσεων & video

Συντονιστής  Εκδήλωσης : Χαρούλα Κώστα

Κάλυψη Εκδήλωσης: NSTV Δημήτρης Πετρόπουλος,Πέτρος Περιμένης                                                                                            

Καλωσόρισμα Συντονιστή - έναρξη

 

 

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 2020 - Νεολαία Συλλόγου Ιμβρίων

0:09

Χαιρετισμός της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου

1:00

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

13:34

VIDEO επίσκεψης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ίμβρο το 2018

16:45

Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

18:31

Χαιρετισμός του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου Β΄

22:44

Χαιρετισμός του Προέδρου του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ΕΠΣΙ) και Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλου

24:37

Χαιρετισμός του Ιδρυτικού Μέλους και τ. Προέδρου του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ΕΠΣΙ) και Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων  κ. Λάκη Βίγκα

26:45

Χαιρετισμός της Προέδρου της Νεολαίας του Συλλόγου Ιμβρίων, Μαρίας Παπαθεοδώρου

28:34

Λεύκωμα «ΙΜΒΡΟΣ-Ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις» με Παρουσίαση στην ΙΜΒΡΟ  

30:36

Παρουσίαση του Λευκώματος

32:46

«ΙΜΒΡΟΣ-Ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις»

 

Χαιρετισμός του τ. Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρι Ασανάκη

33:56

Χαιρετισμός του Επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου

35:42

Απολογισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Στέλιο Πούλαδο

38:13

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

56:57

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστα Βλάση

59:05

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη

1:03:25

Χαιρετισμός του τ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστα Γαβρόγλου

1:07:35

Χαιρετισμός  του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ

1:10:13

Χαιρετισμός του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη

1:12:19

Χαιρετισμός του Πρόεδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων κ. Σάββα Αναστασιάδη

1:13:56

Χαιρετισμός του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία κ. Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση

1:15:10

Χαιρετισμός της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Τζωρτζίνας Σουλτανοπούλου

1:16:48

Χαιρετισμός του τ. Συντονιστή Ομογενειακής Εκπαίδευσης Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου

1:18:02

 Χαιρετισμός του Δημάρχου Νέας Σμύρνης και Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Σταύρου Τζουλάκη

1:20:31

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτριου Κάρναβου

1:21:17

Χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλου

1:22:36

Χαιρετισμός του τ. Δημάρχου Ν. Σμύρνης και Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Γιώργου Κουτελάκη

1:23:50

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης κ. Παύλου Σταματίδη

1:26:33

Χαιρετισμός του Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟιΟμΚω) κ. Νικολάου Ουζούνογλου

1:27:38

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης» κ. Χρήστου Κάλφα

1:28:18

Κλείσιμο από Συντονίστρια

 

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωσή μας ξεκινάει με τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τη Νεολαία του Συλλόγου Ιμβρίων.

Στη συνέχεια απευθύνουν χαιρετισμούς η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίο Αˊ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος Βˊ, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ΕΠΣΙ) και Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, το Ιδρυτικού Μέλος και τ. Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ΕΠΣΙ) και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Λάκης Βίγκας και η Πρόεδρος της Νεολαίας του Συλλόγου Ιμβρίων, Μαρία Παπαθεοδώρου.

Κατόπιν, θα παρακολουθήσουμε εικόνες από την παρουσίαση του Λευκώματος «Ίμβρος: Ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις», μία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων (Επιτροπή Κυριών) με την ευγενική χορηγία και τον σχεδιασμό της Κας. Δέσποινας Πορτοκάλη (Orange Advertising).

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί του τ. Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρι Ασανάκη και του Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου

Στη συνέχεια ο Απολογισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Στέλιο Πούλαδο.

Αφού παρακολουθήσουμε ένα βίντεο για το Ημερολόγιο 2021 του Συλλόγου που προετοίμασε το μέλος του Δ.Σ. Θανάσης Ψευτέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πούλαδος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.  

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί: του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστα Βλάση, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, του τ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη, του Πρόεδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων κ. Σάββα Αναστασιάδη, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία κ. Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Τζωρτζίνας Σουλτανοπούλου, του τ. Συντονιστή Ομογενειακής Εκπαίδευσης Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου, του Δημάρχου Νέας Σμύρνης και Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Σταύρου Τζουλάκη, του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημήτριου Κάρναβου, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλου, του τ. Δημάρχου Ν. Σμύρνης και Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Γιώργου Κουτελάκη, του Προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης κ. Παύλου Σταματίδη, του Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) κ. Νικολάου Ουζούνογλου και του Προέδρου του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης» κ. Χρήστου Κάλφα οπότε και ολοκληρώνεται η εκδήλωσή μας.

Κλείνοντας, πρέπει να απευθύνουμε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο Γιώργο Παπαθεοδώρου που ανέλαβε τον συνολικό συντονισμό της παραγωγής αυτής. Ευχαριστούμε επίσης, το μέλος του Δ.Σ. Θανάση Ψευτέλη για τη βιντεοπαρουσίαση του Ημερολογίου 2021, την Βασιλική Ζορλού για την ανάγνωση του μηνύματος του κ. Πρωθυπουργού καθώς και τη Γενική Γραμματέα Ζαχαρούλα Κώστα για την παρουσίαση της βιντεοσκοπημένης τελετής στο κτίριο του Συλλόγου μας.

Στη διάρκεια της παρουσίασης θα ακουστούν οι παραδοσιακοί σκοποί της Ίμβρου «Κεχαγιάς» και «Γκάϊντα» από το έργο «Ούτε να σ’ αρνηθώ μπορώ ούτε να σε ξεχάσω» με παραδοσιακά τραγούδια της Ίμβρου (Έρευνα: Βασίλης Κασούρας, Έκδοση: Σύλλογος Ιμβρίων, 2017) και «Καλαμιά» («Έλληνες Ακρίτες»-Αρχείο Ελληνικής Μουσικής, 1998) καθώς και το τραγούδι « Ίμβρος Με Τα Επτά Χωριά» σε ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού και στίχους Στέλιου Μαργωμένου (Ogdoo Music Greece, 2013).