Κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης Ίμβρου & Τενέδου για την πανδημία

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυτές τις ημέρες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει έντονα τη Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, η οποία έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για να στηρίξει τους κατοίκους και τους φορείς των δύο νησιών.

Σε συνεργασία με τους μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου και τις κατά τόπους ενορίες, η Μητρόπολη μοίρασε σε ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών του νησιού δέματα με τρόφιμα. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση για την πανδημία, απαγορεύεται η κυκλοφορία των ατόμων άνω των 65 ετών. Πακέτα τροφίμων επίσης εστάλησαν από τη Μητρόπολη σε ηλικιωμένους Ρωμιούς της Τενέδου.

Επιπρόσθετα, με πρωτοβουλία του νέου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου προχώρησε στη δωρεά 10.000 τουρκικών λιρών στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ίμβρου για την αγορά τροφίμων για τον τοπικό πληθυσμό -ανεξαρτήτως θρησκεύματος-, 5.000 τουρκικών λιρών στο κοινωνικό παντοπωλείο της Τενέδου και 5.000 τουρκικών λιρών στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στα τουρκικά μέσα ο Έπαρχος Ίμβρου Εντέρ Φαρούκ Ουζούνογλου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος δώρισε στο Δημόσιο Νοσοκομείο Ίμβρου ένα αυτόματο κρεβάτι και μία φιάλη οξυγόνου τα οποία χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος ο πατέρας Νικηφόρος που εκοιμήθη την προηγούμενη εβδομάδα.