Παρουσίαση μουσικού έργου Ιμβρο με τα επτά χωριά Π. Θαλασσινού και Στ. Μαργωμένου

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Στις 18 Νοεμβρίου 2013, στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων έγινε η πρώτη παρουσίαση του τραγουδιού «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» σε ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού. Με στίχους του Στέλιου Μαργωμένου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς και μουσική του Θανάση Βασιλά, το τραγούδι αυτό που αφιερώνεται στο νησί μας, άγγιξε τους ακροατές. Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του κόσμου ακούγοντας για την «Ίμβρο που την είπανε Γκιοκτσέαντα».


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης και εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης και ο μουσικός παραγωγός Νίκος Μουρατίδης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρις Ασανάκης, ο απεσταλμένος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Χρυσόστομος Χριστοφορίδης και οι δημιουργοί του τραγουδιού.

 Ο Παντελής Θαλασσινός, με εμφανή χαρά από την αποδοχή του κόσμου, είπε και παλιά του τραγούδια όπως τα «Σμυρναίικα τραγούδια» και το «Ανάθεμά σε», ενώ οι παρευρισκόμενοι σιγοτραγουδούσαν μαζί του.

Ευχόμαστε ολόψυχα, σύντομα να παραστούμε και στην απονομή του πλατινένιου δίσκου, αν και ήδη, ο δίσκος αυτός έχει γίνει πλατινένιος στις καρδιές όλων των Ιμβρίων. 

 Παραθέτουμε μερικα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας μουσικών παραγωγών "Όγδοο" από τις οποίες εκδόθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιμβρίων το μουσικό αυτό έργο: