ʼρχων Ευταξίας της Μ.τ.Χ.Ε. ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος. ʼξιος!

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απένειμε το οφφίκιο του ʼρχοντος Ευταξία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στον Διευθυντή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου της Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλο. Μεγάλη η χαρά όλων των συμπατριωτών αλλά και των πολυάριθμων φίλων του ʼξιου πραγματικά και τόσο αγαπητού σε όλους μας Ιωακείμ. Διπλή όμως και η χαρά του Συλλόγου Ιμβρίων στον οποίο υπήρξε και Αντιπρόεδρος. Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκπροσωπήθηκε διά του Προέδρου κ. Στυλιανού Πούλαδου του εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήρια! Και πάλι ʼξιος!


Η χειροθεσία του κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλου έγινε την Πέμπτη, 20.8.2020 κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Χοροστασίας στον Εσπερινό που τελέστηκε στα Αγρίδια.

Ο θερμός λόγος του Πατριάρχη καθώς και η συγκινητική, μεστή νοήματος αντιφώνηση του τιμώμενου, αποτελούν ήδη κείμενα αναφοράς για τους Ιμβριώτες του μέλλοντος. Διότι στο πρόσωπο του Ιωακείμ Καμπουρόπουλου τιμήθηκε και η αναγέννηση της Ιμβριακής παιδείας και κοινότητας στο νησί. Στην τελετή της χειροθεσίας παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Ίμβρου κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, ο Δήμαρχος Ίμβρου κ. Ünal Çetin, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Στυλιανός Πούλαδος και ο ʼρχων Δικαιοφύλαξ και τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρις Ασανάκης όπως και πλήθος συμπατριωτών. Της συγκινητικής τελετής ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Καμπουρόπουλος στην πλατεία των Αγριδίων στη γνωστή σε όλους μας Ταβέρνα της Αγγελικής (Angelikis Taverna)  

Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, διευθυντής σήμερα του Γυμνασίου – Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, γεννήθηκε στην Ίμβρο, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 8 ετών, για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο επειδή η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο είχε απαγορευτεί από το 1964. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ζωγράφειο της Πόλης και στη συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Δούλεψε 25 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε ιδιωτικά, δημόσια και εκκλησιαστικά σχολεία. Από αυτά, πέντε χρόνια δίδαξε με απόσπαση στη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ εργαζόταν στην Αθήνα το 2015, ως φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, του ζητήθηκε να αναλάβει το υπό ίδρυση τότε σχολείο στην Ίμβρο, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού. Η προσφορά του στην αναγέννηση της Ιμβριακής Παιδείας στα χώματα της πατρίδας και στην ανασυγκρότηση της Ιμβριακής κοινότητας έχει υπάρξει καθοριστική.
 
 
Οι φωτογραφίες είναι του Metin Demir, της Κωνσταντίνας Ροδιά και του Hakan Eyi. Τμήμα του κειμένου της ανάρτησης προέρχεται από την ιστοσελίδα https://www.ekklisiaonline.gr/
 
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το βίντεο της χειροθεσίας από τον παρακάτω σύνδεσμο: