Βιβλιοπαρουσίαση του δίτομου έργου των Ηλία και Ιωάννας Ανδρέου από μαθητές του Λυκείου Ίμβρου

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Εδώ μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση που επιμελήθηκαν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου Ίμβρου Φιλήμονας Χαραλαμπίδης και Τούλα Βάντσου υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Ανθούλας Κώστα.

Η εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας κατόπιν ανάθεσης του θέματος «Μικρό οδοιπορικό στην Ίμβρο του χθες και του σήμερα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου» από την καθηγήτρια. Ο Φιλήμονας και η Τούλα επέλεξαν να παρουσιάσουν το βιβλίο «Ίμβρος: Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία» του Ηλία και της Ιωάννας Ανδρέου. Μάλιστα δεν περιορίστηκαν μόνο στην επισκόπηση των σημαντικότερων σημείων και πληροφοριών που περιλαμβάνει το βιβλίο, αλλά έκριναν σκόπιμο και ενδιαφέρον να συνομιλήσουν οι ίδιοι με τους δύο συγγραφείς θέτοντάς τους ερωτήσεις σχετικά με την έρευνά τους και τη διαδικασία συγγραφής του έργου τους.

Την εργασία τους παρουσίασαν στην ψηφιακή τάξη της 12ης του σχολείου ελκύοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους, οι οποίοι μέσα από αυτήν έμαθαν πολλά πράγματα που δεν γνώριζαν για την Ίμβρο και την ιστορία της.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και την καθηγήτριά τους για την εξαιρετική δουλειά που ετοίμασαν προσφέροντας σε όλους μας μια ιδανική σύνοψη του μνημειώδους αυτού έργου.