Συνεργασία Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών, μέσα από τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος


Τη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προώθηση σπάνιων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, στους Έλληνες ομογενείς.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσουν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός πολιτισμού των Ελλήνων Ομογενών με τη μητέρα πατρίδα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε.

Η δράση αυτή συμβαδίζει με τις  επιταγές των ημερών που μας θέλουν να «Μένουμε Σπίτι», ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Η εν λόγω συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος τελεί υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, και αποτελεί μια πρόσκληση διεξόδου και επιστροφής στις ρίζες για τους Ομογενείς μας ανά τον κόσμο που, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους. Πλέον, οι απανταχού Έλληνες έχουν στη διάθεσή τους μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα. Κάθε ταινία θα κάνει τη διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Όπως δήλωσε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης: «Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και ευελπιστούμε η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος να εμπλουτιστεί στο μέλλον». 

 

 

http://www.tainiothiki.gr/el/aithouses/programma