Εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις στην Ίμβρο από την Μ.Κ.Ο. "ʼγονη Γραμμή Γόνιμη"

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Μία νέα συνεργασία ξεκινά για την υποστήριξη των Σχολείων της Ίμβρου. Μετά από ενέργειες του Συλλόγου Ιμβρίων, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ʼγονη Γραμμή Γόνιμη» θα υποστηρίξει τα σχολεία μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει».


Το πρόγραμμα αυτό που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΠΕ δίνει τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους περιβαλλοντικούς φορείς να μεταφέρουν σε απομακρυσμένα σχολεία πολύτιμες γνώσεις γύρω από το περιβάλλον, την καθαρή ενέργεια,  την επαγγελματική κατάρτιση κ.ά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Πρόγραμμα "Η Ενέργεια Για Ζωή Ταξιδεύει" εδώ.

 

Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε χθες Τρίτη 19 Νοεμβρίου παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης απολογισμού του κοινωνικού προγράμματος “Waterbags” της "ʼγονη Γραμμή Γόνιμη" που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Το «Waterbags» θα ταξιδέψει και αυτό στην Ίμβρο φέτος για να εμπνεύσει τους μικρούς Ιμβριώτες.

Η δράση αυτή απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ξεκινώντας το 2018, οι Waterbags, δημιουργήθηκαν με σκοπό να υποστηριχθούν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Τα έσοδα από τις πωλήσεις χρηματοδοτούν προγράμματα που έχουν σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι "Waterbags" είναι ένα ελληνικό προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, μιας και είναι κατασκευασμένες από 100% βαμβάκι.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών και σε συνεργασία με τον αρμόδιο καθηγητή τα παιδιά θα φτιάξουν έργα με την θεματική “Τι είναι ο κόσμος για εσάς, με ένα σχέδιο και ένα χρώμα”. Εν συνεχεία τα έργα αυτά των παιδιών θα ενσωματωθούν σε ένα πρωτότυπο σχέδιο Waterbag, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και το οποίο θα προκύψει από ένα κολαζ των έργων. Με τα έσοδα από τις πωλήσεις, θα υλοποιηθεί ένα κοινωνικό πρόγραμμα στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου, κατά τη σχολική περίοδο 2020 - 2021.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά με την συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου, όπου μαθητές έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες. Μέσα από σχεδιασμό και την κατασκευή τα παιδιά αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη, ενισχύοντας έτσι την δημιουργικότητα τους. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται καθώς γίνονται βασικός κρίκος μιας διαδικασίας που αποφέρει έσοδα στο σχολείο. Μπορείτε να δείτε μία παρουσίαση των προϊόντων του προγράμματος "Waterbags" εδώ