Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Παραμύθια, σκοποί και τραγούδια της Ίμβρου» στο Σύλλογο Ιμβρίων

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη παρουσιάστηκαν την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στο κοινό δύο έργα που αποτυπώνουν το λαογραφικό πλούτο της Ίμβρου, το βιβλίο «Παραμύθια της Ίμβρου» και ο μουσικός δίσκος «Ούτε να σ’ αρνηθώ μπορώ, ούτε να σε ξεχάσω».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ιμβρίων και τις Εκδόσεις Σαΐτη, εκτός από τους συντελεστές των έργων Γιώργο Νταλάρα, Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, Δημήτρη Κάσσαρη και Νικόλα Ανδρικόπουλο συμμετείχαν ως ομιλητές ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων για το βιβλίο και για τον μουσικό δίσκο ο Κυριάκος Γκουβέντας, καθηγητής παραδοσιακής μουσικής και σολίστ (βιολί). Παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς της Ίμβρου ερμήνευσαν ο Βασίλης Κασούρας, ο Κυριάκος Γκουβέντας και η Καίτη Κουλλιά. Διαβάστε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου. Για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης ευχαριστούμε τους φωτογράφους Βάσω Ξεινού και τον Βασίλη Γιάντα.

Η εκδήλωση προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της ΕΤ1 και του ΣΚΑΪ.  Σας παραθέτουμε τους συνδέσμους των σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών καθώς και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ίμβρος» δια χειρός Δημήτρη Αραμπατζή.