Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Γεφυρώνοντας το χάσμα του παρελθόντος, χτίζοντας μαζί ένα κοινό μέλλον» - Π. Φάληρο 14/1/2019, 18:30

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018
Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Γεφυρώνοντας το χάσμα του παρελθόντος, χτίζοντας μαζί ένα κοινό μέλλον» που υλοποίησε στην Τουρκία σε συνεργασία με το Αρμενικό Βακούφι Βαφεοχωρίου.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/1/2019 ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).
 
Εδώ μπορείτε να δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να μεταφερθείτε στη σχετική εκδήλωση που έχει δημιουργηθεί στο facebook. 
 
          
 
«Γεφυρώνοντας το χάσμα του παρελθόντος, χτίζοντας μαζί ένα κοινό μέλλον»

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) σε συνεργασία με το Αρμένικο Βακούφι Βαφεοχωρίου υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Γεφυρώνοντας το χάσμα του παρελθόντος, χτίζοντας μαζί ένα κοινό μέλλον“.

Συνεργάτες του προγράμματος είναι: ο Σύνδεσμος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Συρροϊακωβίτικο Ίδρυμα Κων/πολης, η Εφημερίδα SALOM, ο Αρμένικος Σύνδεσμος Μαλάτιας, ο Εκπαιδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ίμβρου, η Ορθόδοξη Κοινότητα Αντιόχειας.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να συμβάλλει στην εμπέδωση του σεβασμού και στην κατανόηση προς τις μειονοτικές κοινότητες και τον πλουραλισμό στην Τουρκία και περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, εργαστήρια και κινηματογραφικές παραγωγές σε διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση των ανθρωπίνων διακρίσεων και των στερεοτυπικών αντιλήψεων έναντι μειονοτικών ομάδων, στην κατανόηση και ενημέρωση του πολιτισμού και της κουλτούρας των μη-Μουσουλμανικών κοινοτήτων προς τη νεολαία και το ευρύ κοινό, στην ενίσχυση διαπολιτισμικού διαλόγου, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισοτιμίας και ελευθερίας, στην στήριξη της συμμετοχής των μελών των μη-Μουσουλμανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη κοινωνία, στην οικονομική και πολιτική ζωή.

Οι δράσεις του προγράμματος απευθύνονται στη νεολαία της χώρας, δηλαδή στους φοιτητές διαφόρων πανεπιστημίων, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους εκπροσώπους και τα μέλη των μη-Μουσουλμανικών κοινοτήτων, στις κοινότητες ξένων υπηκόων, τη διασπορά των κοινοτήτων αλλά και την ευρύτερη τουρκική κοινωνία.