2Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΙΜΒΡΙΩΝ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 


Σε συνέχεια της 1ης Ετήσιας Εκδήλωσης Νεολαίας Ιμβρίων που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με κεντρικό ομιλητή τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον Ίμβριο, η Επιτροπή Νεολαίας του Συλλόγου Ιμβρίων σας προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους συμπατριώτες μας στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, θα βραβεύονται και όσοι νέοι Ίμβριοι (ηλικίας 10-35 ετών) πέτυχαν μια σημαντική διάκριση σε κάποιον τομέα κατά το τρέχον (σχολικό-ακαδημαϊκό) έτος.

Αναλυτικά, οι στόχοι της Ετήσιας Εκδήλωσης Νεολαίας Ιμβρίων είναι:

· Η νεολαία να έρθει κοντά στους Συλλόγους μας και στην Ίμβρο

· Δημιουργία αλληλεγγύης μεταξύ των Ιμβρίων νέων, προκειμένου αυτή να τους βοηθήσει στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή

· Δημιουργία ομάδων κοινών ενδιαφερόντων μεταξύ Ιμβρίων νέων

· Κατάθεση προτάσεων από τους νέους οι οποίες θα υλοποιούνται στο μέλλον

· Οργάνωση δραστηριοτήτων νεανικού ενδιαφέροντος στον χώρο του Συλλόγου

· Επιβράβευση και ανάδειξη Ιμβρίων νέων που διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα

· Ύπαρξη ανακοινώσεων σχετικά με υποτροφίες που μπορούν να διεκδικήσουν, οργανισμούς που μπορούν να συμμετέχουν, ενώ συζητείται το  ενδεχόμενο δημιουργίας διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας και χρηματοδότησης της καλύτερης ιδέας κλπ

· Δημιουργία βάσης δεδομένων με Ίμβριους νέους που θα περιέχει τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και ενδιαφέροντα ώστε Ίμβριοι επιχειρηματίες και φίλοι της Ίμβρου να έχουν πρόσβαση σε αυτή

· Δράσεις σε συνεργασία με τα σχολεία της Ίμβρου στην Ίμβρο και  χρηματοδότησή τους από την Επιτροπή Νεολαίας

 

Η 2η ετήσια Εκδήλωση Νεολαίας έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου 2018. Πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ίμβριους νέους, στον χώρο της αίθουσας θα βρίσκονται, εκτός από τους βραβευθέντες, όσοι είναι ηλικίας 12-35 ετών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν ομιλίες σχετικές με τους νέους και την Ίμβρο, θα βραβευθούν όσοι διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα ενώ οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέτουν οι ίδιοι τις προσωπικές τους προτάσεις. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα νεολαίας στην οποία οι νέοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους.

Η βράβευση θα αφορά το τρέχον σχολικό-ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Για τον σκοπό αυτό καλούμε τους Ίμβριους νέους (ηλικίας 10-35 ετών) που κατά το σχολικό έτος 2017-’18 διακρίθηκαν σε κάποιον τομέα (που σχετίζεται κυρίως με τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό) να το δηλώσουν στη Γραμματεία του Συλλόγου.

Αναλυτικά, θα βραβευθούν οι εξής κατηγορίες διακριθέντων νέων Ιμβρίων:

  • Μαθητές Γ΄ Λυκείου που κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-’18) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια Ανώτατη Σχολή (ΑΕΙ, ΤΕΙ) (πρωτοετείς φοιτητές).
  • Όσοι ολοκλήρωσαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε κάποια Ανώτατη Σχολή (ΑΕΙ, ΤΕΙ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-’18.
  • Όσοι αναγορεύθηκαν Διδάκτορες ή Μεταδιδάκτορες σε κάποια Ανώτατη Σχολή (ΑΕΙ, ΤΕΙ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-’18.
  • Όσοι διακρίθηκαν σε κάποια επίσημη (πανελλήνια ή διεθνή) εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από κάποιον επίσημο, αναγνωρισμένο φορέα (π.χ.: Αθλητική, Παγκόσμια Ομοσπονδία) (όχι τοπικούς ή εσωτερικούς αγώνες).
  • Όσοι έχουν διακριθεί ή βραβευθεί με το επιστημονικό ή ερευνητικό έργο τους από επίσημους φορείς (π.χ.: Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-’18.

 

Με την ευχή και την ελπίδα να πετύχει το εγχείρημά μας αυτό τόσο για το καλό και την ανάδειξη των νέων μας που είναι το καμάρι και η ελπίδα όλων μας όσο και του Συλλόγου και κυρίως της Ίμβρου, σας καλούμε όλους να αγκαλιάσετε αυτή την εκδήλωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή