Εγκαίνια της διαπολιτισμικής εικαστικής έκθεσης «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία»

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Χθες 18/9/2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού της διαπολιτισμικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία», που διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου (Ε.Π.Σ.Ι.) στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και προσφοράς του μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, η Γενική Πρόξενος Αθηνών-Πειραιώς της Τουρκίας κ. Oya Yazar, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TURKCELL κ. Kaan Terzioğlu, ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο κ. Λάκης Βίγκας, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο τέως Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κουτελάκης και πλήθος προσκεκλημένων, Ιμβρίων και φίλων της Ίμβρου. 

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος και εικαστικός παρατηρητής Κυριάκος Πεταλίδης, φιλοξενείται στην αίθουσα ''ΜΕΛΙΝΑ'' του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο) μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο.

50 Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες από τον χώρο της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας ενώνουν τις δυνάμεις τους στέλνοντας το μήνυμα του «Επικοινωνείν» και προσφέροντας τα έσοδα για τις ανάγκες των σχολείων της Ίμβρου.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων στάθηκε αρωγός στην καλλιτεχνική αυτή σύμπραξη. Στα εγκαίνια τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Χριστοφορίδης, η Ειδική Γραμματέας κ. Μαρία Γκούλτα, η Αναπληρωτής Ταμίας κ. Μαρία Μπαλατλή και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων κ. Ελένη Απίστολα, ενώ το παρών έδωσε και ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος.  

 

φωτογραφίες: Β. Γιάντας

 

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα από το  http://anatoliblog.blogspot.com/

Μέσω του συνδέσμου http://www.kathimerini.gr/985527/gallery/epikairothta/ellada/to-eyxaristw-ths-imvroy μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο της Ιωάννας Φωτιάδη στην Καθημερινή με τίτλο "Το 'ευχαριστώ' της Ίμβρου".

Μέσω του συνδέσμου https://www.parapolitika.gr/article/ekthesi-techni-stin-epikinonia-archise-to-taxidi-tis-apo-tin-athina μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο στα Παραπολιτικά με τίτλο "Η έκθεση «Η Τέχνη στην Επικοινωνία» άρχισε το ταξίδι της από την Αθήνα".

Μέσω του συνδέσμου https://www.youtub e.com/watch?v=PGpa9Yl_ilA μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ετοίμασε η τουρκική εταιρία επικοινωνίας TURKCELL για τα εγκαίνια των πρότυπων αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, τα οποία χάρισε με τη γενναιόδωρη χορηγία της στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου τον Μάιο του 2017.

Μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/watch?v=p4y5BZN1K-I&feature=youtu.be μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο του Συλλόγου Ιμβρίων αναφορικά με τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Ίμβρου.