Δραστηριότητες στον Σύλλογο Ιμβρίων για το 2018-2019

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα τμήματα επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Συλλόγου Ιμβρίων, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Οι εγγραφές ξεκινούν από αρχές Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο 210-9347957.

 

Παραδοσιακοί χοροί

Εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Γνωρίστε και αγαπήστε την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Τα τμήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (παιδιά & ενήλικες).

Καράτε

Μαθήματα καράτε για παιδιά όλων των ηλικιών, μέσα από τα οποία μαθαίνουν να εξασκούν και να χρησιμοποιούν το σώμα αλλά και το μυαλό τους, να γίνονται πειθαρχημένα αλλά και υπεύθυνα.  

Τουρκική γλώσσα

Τμήματα διδασκαλίας της Τουρκικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη μαγεία της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας και  – γιατί όχι – προετοιμάζονται κατάλληλα για την απόκτηση αντίστοιχων πτυχίων γλωσσομάθειας.

Μετάφραση από Τουρκικά σε Ελληνικά

Τμήμα πρακτικής εξάσκησης με σκοπό την κατανόηση και την απόδοση τουρκικών κειμένων στην Ελληνική.

Απευθύνεται σε άτομα που γνωρίζουν ήδη την τουρκική γλώσσα τουλάχιστον σε επίπεδο Β1.

Φωτoγραφία

Πρόκειται για τη Φωτογραφική Ομάδα «Σπύρος Μελετζής» του Συλλόγου Ιμβρίων, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν γύρω από την ιστορία της φωτογραφίας, την τέχνη και τις τεχνικές της φωτογραφίας αλλά και να συμμετάσχουν σε φωτογραφικές εξορμήσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Ρομποτική

Το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων γύρω από τα καινοτόμα υπολογιστικά συστήματα και τις εφαρμογές τους συνηγορεί στο να οργανωθεί στον Σύλλογό μας, σε συνεργασία και με τα παιδιά στην Ίμβρο, όμιλος δραστηριοτήτων γύρω από το αντικείμενο αυτό (Ρομποτική / STEM / STEAM).

Ο όμιλος αυτός θα περιλαμβάνει ομάδες μαθητών με αυξημένη εμπειρία στο αντικείμενο αλλά και αρχάριους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον προγραμματισμό και την πρόκληση μίας ρομποτικής κατασκευής, ομάδες οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα και θα αλληλοβοηθούνται.

Οι συμμετέχοντες θα σχεδιάζουν και θα μαστορεύουν, αρκεί να υπάρχει μπόλικη όρεξη, υπομονή, επιμονή και φαντασία.