6ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με θέμα: «Ονοματολογικά Μικράς Ασίας» - Ενδιαφέρον συμμετοχής εισηγητών

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

 

Αφιερωμένο στη μνήμη του Ν. Ανδριώτη


 ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ»

Αφιερωμένο στη μνήμη του Ν. Ανδριώτη

 

Η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία με τη συνδρομή του Συλλόγου Ιμβρίων και του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης» και με την επιστημονική συμμετοχή -μεταξύ άλλων- της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου & Τενέδου πρόκειται να διοργανώσει το 6ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με θέμα: «Ονοματολογικά Μικράς Ασίας» το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του συμπατριώτη μας Ν. Ανδριώτη ο οποίος είχε εκπονήσει σημαντικές γλωσσολογικές μελέτες για αρκετά μικρασιατικά ιδιώματα συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ίμβρου.

Συγκεκριμένα, το συνέδριο θα αφορά την επιστημονική μελέτη των κυρίων ονομάτων (βαφτιστικών, επωνύμων, παρωνυμίων, τοπωνυμίων, κ.λπ.) των περιοχών του Μικρασιατικού Ελληνισμού (Πόντου, Καππαδοκίας, Μικρασιατικών παραλίων & ενδοχώρας, Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου, κ.λπ.) και θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων κατά το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου 2018.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στο συνέδριο καλούνται να το δηλώσουν ηλεκτρονικά έως τις 31 Μαΐου 2018 αναφέροντας τον τίτλο της ανακοίνωσής τους, ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της οργανωτικής επιτροπής:

 

xtzavaras@yahoo.gr       (Ξενοφών Τζαβάρας)

vrachion@hotmail.com  (Μαρία Βραχιονίδου)

gerasgeo@yahoo.gr        (Γεράσιμος Γεωργιάδης)

 

Eπίσης, παρακαλούνται να αποστείλουν περίληψη της ανακοίνωσής τους (με έκταση έως 200 λέξεις) έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης θα είναι 20 λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος 15 λεπτών για συζήτηση στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Ως επίσημες Γλώσσες του Συνεδρίου ορίζονται η Ελληνική και η Αγγλική.

 

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσουν το περιεχόμενο του επόμενου (22ου) τόμου του επιστημονικού περιοδικού «Ονόματα» της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας. Για τον λόγο αυτό μετά το πέρας του Συνεδρίου θα σταλούν οδηγίες σε όλους τους ομιλητές για την εμπρόθεσμη υποβολή των εργασιών τους στην Επιτροπή Έκδοσης των Πρακτικών.

 

Η εγγραφή και η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες ακροατές (φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, κ.λπ.).