Τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Γυμνασίου & Λυκείου Ίμβρου

Πέμπτη, 18 Μαϊου 2017

  Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα Αγριδίων, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Γυμνασίου & Λυκείου Ίμβρου, οι οποίες κατασκευάστηκαν με την ευγενική χορηγία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών TURKCELL και τις ενέργειες του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου. 

 

  Αξίζει να αναφερθούν τα λόγια που είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Turkcell Καάν Τερζίογλου, ο οποίος είναι εγγονός οικογένειας που ήρθε στην Τουρκία με την ανταλλαγή: «[Τα παιδιά της ελληνικής κοινότητας] είναι πιο τυχερά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Όπως ακριβώς κι εγώ είμαι πιο τυχερός από τον παππού και τη γιαγιά μου. Ως μέλος μιας οικογένειας που ήρθε στην Τουρκία με την ανταλλαγή μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε μία εποχή που ο κόσμος φοβάται τη μετανάστευση, είναι ελπιδοφόρο να ακούς ιστορίες ανθρώπων που επιστρέφουν στην πατρίδα τους».     

  Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε εκτενή άρθρα που περιέχουν τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν και περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση.