"Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα" - Η παρουσίαση βιβλίου του Σωκράτη Μαντζουράνη στον Σύλλογο Ιμβρίων

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων η παρουσίαση του παραμυθιού του Σωκράτη Μαντζουράνη με τίτλο «Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα», αφιερωμένο στα προσφυγόπουλα που λόγω του πολέμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιμβρίων από την κ. Ελένη Απίστολα, η οποία αναφέρθηκε και στο βιογραφικό του συγγραφέα.

Στη συνέχεια η ηθοποιός κ. Κάρμεν Ρουγγέρη διάβασε το παραμύθι. Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα χορών του Συλλόγου υπό την επιμέλεια της κ. Εμμανουέλας Γεωργούση, ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκαν ζωγραφικά έργα των μαθητών του τμήματος ζωγραφικής του Συλλόγου υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Κανέλλας Χρονοπούλου. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν τη θεματολογία των έργων τους από το παραμύθι.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Νίκος Κοιλός.

 

φωτογραφίες: Β. Γιάντας