Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ …ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017

 Όμορφη, ζεστή, συγκινητική η βραδιά απονομής των βραβείων, στις 20/2/2017, του διεξαχθέντα διαγωνισμού, στην Εστία Ν. Σμύρνης, στον χώρο της βιβλιοθήκης, εκεί όπου τα γράμματα και τα πνεύματα των δικών μας ανθρώπων, της καθ’ ημάς Ανατολής, πλημυρίζουν τον χώρο καθηλώνοντάς μας.

  Η Κριτική Επιτροπή αναφέρθηκε στο πλήθος των έργων και τη δυσκολία της επιλογής των βιβλίων και ο Πρόεδρος του πνευματικού ιδρύματος της πόλης μας κ. Ι. Παπαδάτος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αφενός ευχαρίστησε τους δημιουργούς για το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν δημιουργικά με θέματα Μικρασιατικού Ελληνισμού και αφετέρου κάλεσε τους παρευρισκόμενους όπως συμμετέχουν στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις του Σωματείου.

  Ο συμπατριώτης μας κ. Μ. Μπουτάρας ο οποίος απέσπασε το δεύτερο βραβείο - το πρώτο κέρδισε ο Βλάσης Αγτζίδης με το έργο του, Μικρά Ασία, ένας οδυνηρός μετασχηματισμός - στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη την περασμένη χρονιά και αφορούσε βιβλία μικρασιατικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τα έτη 2013, 2014 και 2015,  με το βιβλίο του Η εκπαίδευση στην Ίμβρο. Στον σύντομό του χαιρετισμό ο συμπατριώτης μας ευχαρίστησε όλους τους συμβάλλοντες στον ευγενή πνευματικό αγώνα, την Εστία, τους κριτές, τους εθελοντές και τους συμπατριώτες μας, που παραβρέθηκαν και μοιράστηκαν τη χαρά της διάκρισης μαζί του και αναφέρθηκε στον αγώνα της Κοινότητάς μας με την ίδρυση των σχολείων και τις κάθε είδους δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

  Οι παρευρισκόμενοι  φίλοι και  Ίμβριοι αντευχήθηκαν στον συμπατριώτη μας «και στο επόμενο» και «και εις ανώτερα». Απλά, μεστά, ιμβριώτικα δύο κουβέντες καρδιάς και μεγάλη συγκίνηση ιδίως για εκείνους που έζησαν και ζουν από κοντά τα τεκταινόμενα.  

 

φωτογραφίες: Β. Γιάντας