ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017
Με έκπληξη λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Σχοινουδίου με το αίτημα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας "προς αποκατάσταση της αλήθειας".

Επειδή δεν έχουμε οποιαδήποτε διάθεση για αντιπαραθέσεις και προστριβές με συμπατριώτες που υπήρξαν και εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι αποτελούν ενεργά μέλη του Συλλόγου μας, ιδίως στην παρούσα κρίσιμη φάση για το μέλλον μας στο νησί και για τη συνολική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης ασχολίαστο, το οποίο έχει ως εξής:


  

Το κείμενο της ανακοίνωσης του ΔΣ του Συλλόγου Ιμβρίων που προκάλεσε την ως άνω αντίδραση έχει ως εξής:

  

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΤΖΙΝΗ

 

                                                                                      Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017 

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Παναγιώτη Κοτζίνη, του οποίου η κηδεία τελέσθηκε σήμερα στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου. Aπευθύνουμε και από τη θέση αυτή τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο εκλιπών είχε πολυετή και πολύπλευρη παρουσία στην οικονομική και κοινοτική ζωή της Ίμβρου. Αρχικά με την ιδιότητα του επιχειρηματία προσέφερε πολύτιμες για την τότε εποχή υπηρεσίες μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Αργότερα υπηρέτησε ως Κοινοτάρχης στο μεγαλύτερο χωριό της πατρίδας μας, το Σχοινούδι, σε καιρούς χαλεπούς.
Πρόσφατα δε με τη δωρεά του κτηρίου του «Γκαράζ» στο Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Σχοινουδίου για τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο και χώρο συνάθροισης, επισφράγισε μία ολόκληρη ζωή δημιουργικής προσφοράς στην γενέτειρα. Ευτύχησε να προλάβει να δει το έργο αποπερατωμένο ύστερα από πολυετείς προσπάθειες -αρχικά του Συλλόγου μας για την εξεύρεση πόρων αλλά και του κατάλληλου σχήματος για την υλοποίησή του τις οποίες συνέχισε και έφερε εις πέρας το αδελφό σωματείο του Σχοινουδίου, το οποίο έχει ανάγκη τη διαρκή υλική και ηθική στήριξη όλων μας. Ο δωρητής τιμήθηκε μάλιστα στα εγκαίνια που έγιναν στις 19 Αυγούστου 2016 με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, από το δωρεοδόχο σύλλογο, την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης και το Σύλλογό μας (μαζί με τον έτερο ευεργέτη του Σχοινουδίου Αντώνη Ξεινό). Αφήνει έτσι σε όλους μας ολοζώντανη παρακαταθήκη την προσωπική και συλλογική του πορεία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε αντί στεφάνου τη διάθεση του ποσού των 300 ευρώ στο Σύλλογο Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Σχοινουδίου στην μνήμη του εκλιπόντος, μαζί με το ποσό των 5.000 ευρώ που λάβαμε προ ολίγων ημερών από το Δήμο Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του Δημάρχου κ. Σταύρου Τζουλάκη να συνεχίσει τη διαχρονική υποστήριξη από το Δήμο τόσο του συγκεκριμένου έργου όσο και της γενικότερης προσπάθειας των Ιμβρίων να ανακτήσουν τη θέση τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιμβρίων
 
Σε περίπτωση που το ΔΣ του αδελφού σωματείου εμμείνει στην απόφασή του και επιστρέψει το ποσό, αυτό θα δοθεί εις μνήμην του Παναγιώτη Κοτζίνη στο Σύλλογο Προστασίας Αλληλεγγύης και Βιώσιμης Ανάπτυξης "Ίμβρος" με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους, γενέτειρα του εκλιπόντος. 
 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ