Η παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος της Βάσως Ξεινού «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο»

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016

  Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου των 25 ετών από την ενθρόνιση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων η παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος της Βάσως Ξεινού "Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο". 

  Για το Λεύκωμα, το έργο και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη μίλησαν οι Κώστας Γαβρόγλου, Καθ. Ιστορίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης ε.τ., ʼρχων Μέγας Ρήτωρ της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος διατέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και ο συμπατριώτης μας Χριστόφορος Σωφρονίου, Ιατρός, ʼρχων Υπομνηματογράφος της Μ.τ.Χ.Ε. Την εκδήλωση συντόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης.

 

 Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο πρ. Πρόεδρος της Millenium Bank και εκ των χορηγών του Λευκώματος και του Συλλόγου κ. Γεώργιος Τανισκίδης, η δημιουργός του Λευκώματος Βάσω Ξεινού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Ασανάκης. 

 

  

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας "Η Ίμβρος του Πατριάρχη" παραγωγής του Συλλόγου Ιμβρίων σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατωμέρη.

  Το "παρών" έδωσαν επίσης μεταξύ πλήθους συμπατριωτών και φίλων της Ίμβρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο μοναχός της Ι. Μονής Βατοπεδίου π. Ευδόκιμος, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, η βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Σταματάκη, ο Διευθυντής της Κεντρικής Σχολής Ίμβρου και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου κ. Ισαάκ Αναστασιάδης,ο πρώην Δήμαρχος Ν. Σμύρνης και Επίτιμο μέλος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κουτελάκης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Σμύρνης κ.κ. Γιάννης Κρικρής και Θόδωρος Καστόρης, ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Κατωμερής, ο δημοσιογράφος και φωτογράφος των Πατριαρχείων κ. Νίκος Μαγγίνας, οι χορηγοί και αρωγοί του έργου του Συλλόγου κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Σούλης Κωνσταντόπουλος και Κώστας Β. Γραφιαδέλλης, η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου Σχοινουδίου και ιδρύτρια του Δημοτικού Σχολείου Ίμβρου κ. ʼννα Κουτσομάλλη,  οι επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος και Ρέα Χατζηανδρέου και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Ιωακείμ Μπουτάρας και Μιχάλης Συναρέλλης. 

 

φωτογραφίες: Βασίλης Γιάντας, Βάσω Ξεινού