ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25 ΕΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

 Συγχαρητήρια επιστολή Μπαράκ Ομπάμα και τριήμερες εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη


Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι στυλοβάτης σοφίας και διαφωτισμού για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η δήλωση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 25 ετών Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε και το εορταστικό τριήμερο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21-23/10/2016 στην Κωνσταντινούπολη για τα 25 έτη ευκλεούς Πατριαρχίας του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την Παρασκευή 21/10/2016 πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο εκδήλωση του Φιλανθρωπικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ιμβρίων Κωνσταντινουπόλεως με τίτλο «Η εκπαίδευση στην Ίμβρο», κατά την οποία η Βάσω Ξεινού ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρι Ασανάκη.

Το Σάββατο 22/10/2016, ημέρα κατά την οποία ο Παναγιώτατος συμπλήρωσε ακριβώς 25 χρόνια από την εκλογή του στον πρώτο Θρόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τελέστηκε μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα δοξολογία στο Φανάρι χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας έλαβε χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο συναυλία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δέρκων, ενώ την Κυριακή 23/10/2016 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (μετόχι του Παναγίου Τάφου) στο Νιχώρι Βοσπόρου.

Στις εκδηλώσεις αυτές ο Σύλλογος Ιμβρίων εκπροσωπήθηκε, εκτός από την Βάσω Ξεινού στις 21/10/2016, από τον Πρόεδρο κ. Πάρι Ασανάκη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Παπαθεοδώρου και την Ειδική Γραμματέα κ. Μαρία Γκούλτα.

 

 φωτογραφίες: Βάσω Ξεινού

 

Διαβάστε εδώ σχετικό δημοσίευμα του CNN Greece που περιέχει την επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία που εκφώνησε η Βάσω Ξεινού εκ μέρους του Προέδρου του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Πάρι Ασανάκη.