Συμμετοχή του Συλλόγου Ιμβρίων στις Ιωνικές Γιορτές 2016

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

 Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο ανοιχτό θέατρο του ʼλσους Νέας Σμύρνης ο Σύλλογος Ιμβρίων συμμετείχε στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές 2016» του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη θεατρική ομάδα «Φυγάδες» που παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Δεμιρτζή «Μοντέρνα Νεολαία» σε σκηνοθεσία Νίκου Κοιλού. Το έργο είναι μια κοινωνική σάτιρα με θέμα την ηθική και ιδεολογική σύγκρουση των γενεών. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην Παναγιά Ίμβρου κατά την περίοδο 1955-1965. Πήραν μέρος με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Γιώτα Μπρίγκου, Μαρία Μαυριανού, Μαρία Μπαλατλή, Μένη Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Οκουμούσης, Σάββας Σταγιάς, Λίνα Ζούμπου, Χάρης Κόκκινος.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Φυγάδες» θέλησαν να αφιερώσουν την παράσταση στο μέλος του Συλλόγου μας κ. Στέλιο Μαργωμένο, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή του, όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα, με την ευχή να ξαναβρεθεί σύντομα κοντά τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Στέλιου Κουτσούκου και παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ίμβρου από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου υπό την επιμέλεια της Εμμανουέλας Γεωργούση.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Στ. Κουτσούκος (βιολί), Τ. Ζαχαρόπουλος (κρουστά), Μ. Παντελιάς (Φωνή-λαούτο), Κ. Αποστολίδης (μπάσο).

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων του Συλλόγου Ιμβρίων, Ελένη Απίστολα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ήταν ο π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας κ. Δ. Σιούφας, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Στ. Τζουλάκης, ο π. Δήμαρχος Ν. Σμύρνης και Επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας κ. Γ. Κουτελάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Κ. Δεληγιάννη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Η Μαύρη θάλασσα» κ. Ρ. Χρυσοχοΐδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης-Π. Φαλήρου κ. Ν. Περαθωράκης και η Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου κ. Εριέλλα Χρυσού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Σμύρνης για τη φιλοξενία στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές 2016», την Επιτροπή Κυριών του Συλλόγου Ιμβρίων, το κατάστημα Ξηρών Καρπών «Κοντώσης» καθώς και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Οι φωτογραφίες είναι των Β. Γιάντα και Μ. Σακάτη.